botox behandling-trendr

Botox behandling – ny trend?

Har du lagt mærke til at det er blevet mere og mere almindeligt at få foretaget en botox behandling? Det er ikke længere kun noget de rige og berømte får foretaget. Det er i dén grad gået hen og blevet noget, som også helt almindelige mennesker får foretaget af den ene eller anden årsag.

Som regel er det fordi, man gerne vil se lidt friskere, yngre og mere veloplagt ud. Eller fordi man har en eller anden ting ved sit ansigt, som man ikke helt synes harmonerer med, hvordan man føler sig, eller den alder man har. Fordi det måske får én til at se træt og ældre ud end man i virkeligheden er.

Hvad er Botox?

Men hvad er Botox egentlig, og hvordan kan det være at det fjerner éns rynker?

Faktisk så er Botox navnet på et varemærke, og ikke et stof i sig selv. Navnet er dannet som en sammentrækning af ordet Botulinumtoksin, som er et protein, der dannes af bakterien Clostridium Botulinum. Det særlige for proteinet Botulinumtoksin er at det er en nervegift, som når det i små mængder kommer i kontakt med muskler, så får det musklerne til at slappe af.

Dette udnyttes så til at hæmme bevægelsen i de ansigtsmuskler, der bruges meget fx når man kniber øjenene sammen, rynker eller løfter brynene, fordi i og med at disse muskler bruges meget, vil de gøre at der udvikles rynker i huden, der ligger over musklen. Når man så hæmmer musklens mulighed for at bevæge sig vha. Botox, vil huden slappe af og blive jævn og glat.

Selvom Botox fremstilles af nervegiften Botulinumtoksin, så er det i så små mængdeer at det på ingen måde er farligt for mennesker.

Hvordan foregår en behandling med Botox?

En botox behandling tager kun ca. 10-15 minutter, og bagefter er man klar til at gå på arbejde, dyrke sport, eller hvad end det måtte være.

Selve behandlingen foregår på den måde at man ligger på en briks, hvor behandlingsområdet først afsprittes for at desinficere, og derefter får man 3-4 stik med botox alt efter området.

Der er ikke den smerte forbundet med behandlingen, hvilket også er grunden til at det foregår uden nogen form for bedøvelse, da det ikke er nødvendigt.

Der går to til tre dage, og så begynder det at virke og efter ca. 7-14 dage, vil man mærke den fulde effekt. Her vil man opleve at musklerne i det berørte område ikke lystrer i ligeså høj grad, som man er vant til, når man fx prøver at rynke brynene, hvis man har fået en behandling for “bekymringsrynken” mellem brynene.

Man vil også begynde at bemærke at man på og omkring det behandlede område får et glattere og mere jævnt udseende i huden.

Effekten af en førstegangsbehandling varer omkring 3-6 måneder. Har man fået botox behandling flere gange samme sted, vil virkningen som regel vare i et par måneder mere.

Eksempler på Botox behandlinger

Botoxbehandlinger kan hjælpe med følgende:

  • Rynker og linjer i panden
  • Rynker mellem øjenbrynene (bekymringsrynken)
  • Nedadvendte mundvige
  • ”Tandkødssmil” / “gummy smile”
  • Reduktion af kraftige kæbemuskler

Forsvinder ansigtsmimikken?

Der er mange, som egentlig gerne vil have en botox behandling, men som er som ikke tør, fordi de er bange for at de mister ansigtsmimikken. Dette er dog ikke noget, man skal bekymre sig om, da målet for enhver professionel behandler altid er at klienten får et udseende, der ser naturligt ud.


Læs også:

Udgivet i Livsstil, Trend.