drømmestudie - trendr

Derfor har du brug for en fagforening som studerende

Du har nok hørt det før. At det er vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse, mens du studerer. Og det er det også. For som medlem af en A-kasse er du sikret dagpenge fra den dag, du står som nyuddannet. Men hvad så med fagforeningen? Hvorfor er den så vigtig?

En fagforening og en A-kasse hænger i mange tilfælde sammen. Nogle A-kasser har tilmed en fagforening i deres A-kasse-tilbud. 

Men en fagforening kan meget mere end en A-kasse. En fagforening hjælper dig og støtter dig, både når du er i job, og når du står uden job. Læs med herunder og blive klogere på, hvorfor du skal vælge en fagforening for studerende

Hvad får jeg ud af at være medlem af en fagforening som studerende?

Som studerende er du også jobsøgende. Eller det bør du være. Det er nemlig vigtigt, at du bruger din studietid fornuftigt og får dig noget relevant erhvervserfaring. Og det gør du bedst igennem et studiejob og/eller et praktikforløb. 

Og her kan du få hjælp af din fagforening. En fagforening har masser af eksperter og kloge hoveder ansat, som kan hjælpe dig med din ansøgning, CV, jobsamtalen, at netværke og meget mere, der har med din jobsøgning at gøre. 

Igennem din fagforening kan du tage kurser, så du står stærkere og får flere kompetencer. Det hjælper dig både, når du skal søge studiejob, praktikplads og dit første rigtige job. Her kan du opkvalificere dig selv og dine kompetencer, og dermed kan du blive mere attraktiv for mange virksomheder. 

Derudover så har en fagforening også din ryg, hvis du bliver behandlet dårligt. Du kan altid få råd og vejledning om, hvad du skal gøre, hvis du er blevet uretmæssigt fyret, ikke har modtaget din løn eller på anden vis er blevet behandlet dårligt. Men derudover så kan du også få juridisk hjælp af din fagforening. Og det kan være en stor hjælp i enkelte tilfælde. 

Husk, at en gratis fagforening ikke nødvendigvis er den bedste

Som studerende er budgettet sandsynligvis ikke det største, og det stiller også nogle krav til den fagforening, du vælger. Dermed ikke sagt at du udelukkende skal gå efter den fagforening, der enten er billigst eller gratis.

Prisen er vigtig. Men har du en særlig profil, der kræver særlig rådgivning, så er relevansen af din fagforening vigtigere. Se derfor efter, om fagforeningen passer til dine behov, inden du melder dig ind. 

Hvis du blot ønsker at have en forening i ryggen, der hjælper dig i tilfælde af nød, så kan du sagtens vælge en fagforening, der er bedst til prisen eller gratis. De fleste gratis fagforeninger er også rigtig gode. Men om de passer til netop dine behov, må være op til dig at vurdere.

Udgivet i Livsstil.