træningselastik - trendr

Voksende trend med praktiske fitnessredskaber

I de senere år, men især i det sidste års tid under corona krisen, er der en træningstrend, der har udbredt sig mere og mere. Det er trenden med at det skal være så nemt og bekvemt at træne som muligt og samtidig på så lidt plads som muligt.

Under corona, hvor man i perioder ikke har kunne komme i fitnesscenter, eller gå til sin sport, har denne trend vundet endnu større indpas.

Hvis man går op i at have et sundt helbred og en sund krop, så er motion og fitness helt essentielt, og noget som for mange bliver helt uundværligt, hvis man er vant til at dyrke det regelmæssigt.

Træningselastikker – praktiske og effektive

Noget træningsudstyr, der er blevet meget populært især under corona, er træningselastikker, og det med rette når man tænker på de mange fordele ved dette træningsredskab.

Den første og mest åbenlyse fordel er prisen – træningselastikker er nemlig super billige, især når man sammenligner med fx håndvægte. Den næste fordel er at træningselastikker næsten ikke kræver noget plads, både når man bruger dem, og når de ikke er i brug.

Man kan træne med dem over alt, hvilket gør dem særdeles velegnede til at have med, når man fx er ude at rejse, eller på anden vis er væk fra, hvor man normalt bruger dem.

Mange tror at man ikke kan få en ordentlig workout med træningselastikker, men man kan faktisk træne hele kroppen godt igennem med en træningselastik. Og det er endda muligt at øge modstanden, hvilket svarer til at sætte tungere vægtskiver på en håndvægt.

Men med en træningselastik foregår det meget hurtigere – der skal man bare vikle hænderne nogle gange rundt om elastikken, og så vil den blive ”tungere” at løfte / hive. Eller man kan skifte til en tykkere elastik.

På denne måde er der meget tid at spare under træningen, hvilket er et plus for dem, der ikke kan tilsidesætte så meget tid til træning, og som derfor gerne vil være så effektive som muligt på den tid, de har til rådighed.

Med en træningselastik, er det muligt at træne alle kroppens muskler, hvor de mest almindelige øvelser inkluderer træning af overarmene / biceps, hvor man står på den ene ende af elastikken og så udfører den gammelkendte ”bicepscurl” mens man holder i den anden ende af elastikken.

Men faktisk kan man også træne mere avancerede øvelser som fx ”dødløft” med en træningselastik. Ved dødløft står man på elastikken med begge ben, mens man holder i hver ende og holder kroppen i den klassiske dødløftpositur og udfører øvelsen.

Her er en video, der viser hvordan det skal gøres:

Øvelsen “dødløft” udført med træningselastik

Træningselastikker giver et godt og praktisk alternativ til tunge, besværlige og ikke mindst dyre håndvægte, eller kettlebells og så sparer man oveni købet abonnement til træningscenteret. Dette gør at træningselastikkerne er et noget nært ideelt træningsredskab.

Leder man efter yderligere inspiration og guides til træning, så kan man med fordel kigge forbi fitnesshelp.dk. De er specialister i fitnessprodukter, og giver gode råd om træning og træningsudstyr.

Udgivet i Motion, Uncategorized.