sprogligeudtryk

5 sproglige udtryk, der irriterer folk

Der findes en del sproglige udtryk og ord, som kan give folk spat af den ene eller anden årsag. Som regel enten fordi de bruges forkert, eller fordi de simpelthen lyder fjollet, prætentiøst, eller en kombination af begge.

Her er vores Top 5:
 1. “Fremadrettet”
  Dette udtryk begyndte blandt især politikere at erstatte de ellers til formålet udmærkede ord “fremover” og “i fremtiden”, og har siden bredt sig blandt folk, der gerne vil lyde kloge og akademiske, men måske nok mest kommer til at lyde prætentiøs.
 2. “At se ind i/ at kigge ind i”
  Dette udtryk er gjort populært af statsminister Mette Frederiksen på pressemøder under corona krisen, hvorefter udtrykket har bredt sig som en pandemi blandt folk, der gerne vil lyde statsmandsagtige og skriftkloge.
 3. “Manden min”
  Bruges af kvinder, når de omtaler deres mænd – især på Facebook.
 4. “Smuksak”
  Bruges af kvinder, når de vil rose deres veninders udséende – især på Facebook.
 5. “Biddeler”
  Ombytning af “l” og “d” i udtalen af ordet “billeder”. Denne talefejl må nødvendigvis bero på en hørefejl kombineret med at det er nemmere at udtale, (fordi tungen ikke skal lave så mange krumspring i munden) der stammer tilbage fra barndommen hos dem, der siger det, og som de så aldrig har fået rettet.


  Fra redaktionens side skal der hermed gøres opmærksom på at det ikke hensigten at udskamme, eller krænke nogen med nærværende indlæg 😛
Udgivet i Trend.