Hvem elsker ikke smagen af en herlig, lun kanelsnegl? Det er nemlig rigtigt – det gør ALLE! Så her får du en fantastisk opskrift på de mest velsmagende og lækre kanelsnegle, du nogensinde har sat tænderne i.
Ingredienser
- 1,5 dl vand
- 25 g gær
- 1 æg
- ½ spsk. sukker
- 150 gr. smør
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. kardemomme
- 350 gr. mel
- 1,5 spsk. kanel
- 75 gr. brun farin
- Glasur (bland ca. 300 gr. flormelis med 3 dl. kogende vand)
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lune vand
- Tilsæt æg og sukker
- Tilføj halvdelen af smøret, salt og kardemomme
- Kom melet i en smule ad gangen
- Rør og ælt dejen i omkring 10 min.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, når den har hævet, og ælt den igennem
- Rul dejen ud og bland kanel, brun farin og resten af smøret sammen
- Pensl nu dejen med kanel/sukker/smør-massen
- Rul dejen sammen på den lange led
- Nu har du en rulle, som deles i ca. 10 stykker
- Sæt kanelsneglene i ovnen på 220 grader i 12 min.
- Pynt med glasur når kanelsneglene har kølet lidt af
Nu har du de lækreste kanelsnegle, du kan forestille dig!